השתלת שיניים
השתל הדנטלי נחשב היום לפתרון הטוב ביותר להשלמת שיניים חסרות, ולשיא הקדמה הטכנולוגית בתחום רפואת השיניים. הוא מספק מראה, פונקציונאליות ונוחות טבעיים מאוד, ולכן הפך לטיפול מאוד פופולרי בשנים האחרונות, עם למעלה מ-95% הצלחה.
השתל משמש כתחליף מלאכותי מטיטניום לשורש השן החסרה ולתמיכה במבנה ובכתר החלופי, ללא כל פגיעה בשיניים הסמוכות, וכך הוא נותן מענה אסתטי ותפקודי הרבה יותר נוח ומתקדם מהפתרונות המסורתיים.
השתלת שיניים נותנת גם מענה מצוין לחיזוק של שיקום נשלף, חלקי או שלם, אשר יבטיח לכם הקלה עצומה וביטחון באכילה או בדיבור.
לפני השתלת השיניים, ד"ר יולנדה סורוביץ תערוך בדיקה כדי לוודא שאתם מועמדים מתאימים להשתלה. אם קיימת מחלת חניכיים חמורה, בעיה אוטואימונית או מצב בריאותי חמור אחר, ייתכן ויומלץ על טיפול משקם אחר.
במרפאת שנטיב, ד"ר יולנדה סורוביץ, רופאה בעלת 30 שנות ניסיון, שמה דגש על אבחון נכון ויסודי ושיתוף פעולה עם כירורגים מומחים כדי להבטיח הצלחה מקסימלית של הטיפול לטווח ארוך, במידה ומטפלים ומתחזקים את הפה כראוי.
כיצד מתבצעת השתלת שיניים?
בדיקה מקדימה
שלב ההשתלה
ההשתלה מבוצעת במרבית המקרים בהרדמה מקומית רגילה. במידה ועדיין קיים חשש מפני הטיפול, ניתן להיעזר בתרופות הרגעה הניתנות מיד לפני תחילת ההשתלה.
ביצוע ההשתלה היא פעולה כירורגית בה מחדירים שתל בגודל ובצורה המתאימים לעצם הלסת בהתאם לתכנון המקדים, וזאת כדי להימנע מפגיעה באיברים סמוכים, כמו עצבים וכלי דם.
לאחר שלב זה קיימת תקופת המתנה של מספר חודשים בה מתרחש תהליך קליטת השתל/ים אל תוך העצם. במשך תקופה זו תורכב מערכת מותאמת של תותבות נשלפות זמניות או גשר זמני מותאם, כך שניתן יהיה להמשיך בפעילות הרגילה ללא הפרעה.
שלב השיקום
שחזור על גבי השתלים מתבצע 2-6 חודשים לאחר ההשתלה, עם סיום תקופת הריפוי.
שלב זה כולל מספר פגישות אצל הרופא המשקם, בהן מתבצעות לקיחת מטבעים של הפה ומדידות התאמה, על מנת לוודא שהשיניים החדשות תואמות מכל הבחינות – גודל, צורה, צבע, מיקום והתאמה לשיניים הבריאות, לשיניים הנגדיות ולמבנה הפנים הייחודי שלך.
פעולות מקדימות לפני השתלה
הרמת רצפת סינוס
סינוסים הם חללי אוויר הקיימים משני צדיו של חלל האף בלסת העליונה ובגולגולת. במקרים בהם קיים אובדן שיניים אחוריות בלסת העליונה, ייתכן מצב של חוסר עצם והיא אינה מספיקה להתקנת שתלים דנטליים. במקרים אלו, התקנת שתלים בחלק האחורי של הלסת העליונה כרוכה בהליך מקדים או בו זמני של השתלת עצם בקרקעית הסינוס. פעולה זו מכונה “הרמת סינוס”.
זוהי פעולה כירורגית אשר בה מומחה לכירורגיה פה ולסת "דוחף" ומרחיק את רצפת הסינוס כלפי מעלה מחלל הפה ויוצר מקום (גובה) לבניה ועיבוי רכס העצם.
לאחר ביצוע הרמת רצפת הסינוס, בונים את רכס העצם באמצעות תחליפי עצם.
קיימים 2 סוגים של ניתוח הרמת רצפת הסינוס:
הרמת סינוס פתוחה – במקרים בהם יש חוסר גדול של עצם מומלץ לבצע הרמת רצפת סינוס פתוחה ע"י פתיחת "חלון" בקיר הסינוס (אזור הלחי) וביצוע הרמת רצפת הסינוס דרך אותו חלון. בדרך כלל, ניתן לבצע את השתלים סימולטנית בעת הרמת רצפת הסינוס.
הרמת סינוס סגורה – במקרים בהם חוסר העצם קטן עד בינוני ויש נפח עצם משמעותי, הרמת רצפת סינוס מתבצעת דרך חלל הפה. מבצעים קדח קטן בעצם הלסת, לאחר מכן מרימים את רירית הסינוס ומחדירים את גרגירי העצם הכתושה.